Eerste Hulp Bij Sportongevallen (EHBSO)

Sport Blessure Vrij: alle informatie over het behandelen van sportblessures én het voorkomen van sportblessures.

Bij blessurevrij sporten zijn 2 zaken van groot belang: het behandelen van blessures én het voorkomen van sportblessures, zodat behandeling minder vaak nodig is in de toekomst.

In de uitgave ‘Sport Blessure Vrij’ vindt u de belangrijkste informatie over het voorkomen van sportblessures. Wat is een goede sportuitrusting, maar ook hoe weer te beginnen na een blessure. Heeft u toch een blessure opgelopen dan is een goede en snelle Eerste Hulp Bij Sport Ongevallen (EHBSO) heel belangrijk. Het herstel van een blessure begint namelijk al op het moment dat de eerste hulp wordt geboden. De uitgave behandelt de belangrijkste informatie, die nodig is voor eerste hulp bij sportblessures. Stapsgewijs leest u voor wat u moet doen om erger te voorkomen.

Onmisbaar voor trainers, coaches, teambegeleiders, verzorgers, scheidsrechters en bestuursleden! Er is ook een speciale ‘Voetbal Blessure Vrij’ uitgave beschikbaar.

Het document ‘Sport Blessure Vrij’ is een vernieuwde uitgave van het boekje uit 2006 en is een uitgave van de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG), Consument en Veiligheid. In samenwerking met Het Oranje Kruis en NOC*NSF.

index